2015-08-12

Bröllop och bröllopsdagar

I sommar firade jag och maken 2-årsdag. Vi gifte oss sommaren 2013 och såhär i efterhand måste jag säga att vårt bröllop var ganska minimalistiskt. Ingen av oss ville ha någon större tillställning (jag tyckte vi skulle gifta oss och berätta det efteråt, men det ville inte maken gå med på). Det slutade med en borgerlig vigsel med närmaste familjen närvarande. Närmaste familjen var 20 personer, inklusive oss själva (min familj är ganska stor). Man får bara ha med sig ett visst antal personer till stadshuset så vi skippade det och gifte oss på gräsmattan utanför vårt hyreshus så att alla kunde vara närvarande. Jag har alltid velat gifta mig i lila klänning så jag köpte en fin lila klänning som jag kunde använda igen, jag var dessutom barfota så några nya skor var det inte tal om. Min syster är florist och hon gjorde en underbart vacker bukett som var en del av hennes bröllopsgåva till oss.
Bröllopet var ingen dyr historia. Jag bakade själv en våningstårta och gjorde inbjudningarna och vi fick låna våra vänners lägenhet för att duka för våra gäster (vännerna var bortresta och hade nästan inga möbler). Vi kände att det viktiga var att alla kunde vara med och vi fick en fin dag. Vi hade specificerat att vi önskade oss ett bidrag till en kaffemaskin (för det var något vi verkligen ville ha), och därför blev det inte särskilt mycket presenter. Vi åkte inte heller på någon bröllopsresa. Vi hade förlovat oss i Rom samma vår så vi kände att vi var färrdigresta för den sommaren.

När vi nu i sommar firade 2-årsdagen gick vi ut och åt middag på vårt favoritställe med två vänner. Vi hade inte köpt några presenter eftersom vi inte ansåg att vi behövde något och vi samtidigt försöker kontrollera inflödet av nya saker i hemmet. Istället för presenter unnade vi oss den fantastiska middagen och en allmänt fin dag tillsammans.

Jag har fortfarande kvar klänningen. Målet var att jag skulle kunna använda klänningen igen. Jag beställde den och den var jättefin, men tyvärr inte så bekväm som jag hade hoppats. Den har därför inte använts igen så den kommer nog säljas inom inte alltför avlägsen framtid, den skulle vara fin som tärnklänning alternativt en knälång balklänning. Den är hur som helst alldeles för fin för att bara hänga i min garderob. 

Jag fördömer verkligen inte stora bröllop. Är det ens högsta dröm att ha ett stort bröllop så tycker jag att man ska ha det. Jag och maken kände bara att det inte var riktigt vi och vår bröllopsdag skulle vara vår dag och representera oss. Vi hade tänkt ha en större fest för vänner efteråt, men vi har skippat det eftersom vi tyckte att det innebar alldeles för mycket planerande. Vi gifte oss ju för vår skull och ingen annans.

Hur var/vill du ha din bröllopsdag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar