2015-08-15

Den föråldrade CD-samlingen

Jag är ingen storlyssnare när det kommer till musik. I perioder kan jag lyssna en del, men mestadels består mitt musiklyssnande av digital lösning under löprundor eller långpromenader. 
När vi flyttade till vår nuvarande lägenhet bantade jag min CD-samling. Från att ha haft över en hel banankartong med CD-skivor (på vinden) bantade jag ner antalet till mindre än en pappkasse. Jag hade ingen CD-spelare så varför jag sparade skivorna kan jag inte svara på. De trycktes in i det nya förrådet och där låg de i två och ett halvt år. Orörda och oanvända. När vi förra året rensade i förrådet åkte samtliga skivor ut. Några skänktes till min mamma som fortfarande spelar CD-skivor i bilen, resten hamnade i skänkkartongen som lämnades till Erikshjälpen. Jag har lite svårt att förstå varför jag sparade så många i första utrensningen, jag har ju inte lyssnat på CD-skivor på över fem år. Jag har dock slutat anklaga mig själv för gamla beslut. Jag läser lite positiv psykologi och försöker lära mig fokusera på det positiva istället för det negativa. Jag fokuserar därför på att tycka att insatsen att mer än halvera samlingen första gången antagligen gjorde det enklare att rensa ut resten senare. Det är tillåtet att ta rensandet i individuell takt. Minimalism är ingen tävling utan handlar för mig mer om personlig utveckling. Processen kan ses som en typ av mognad. Ju mer man rensar, desto mer lär man sig att inse att man klarar sig utan väldigt mycket av det som ligger undanstoppat. Jag har ännu inte saknat något av det som rensats ut.

Har du någon CD-samling?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar