2015-08-15

Det gamla flickrummet

När jag flyttade hemifrån vid sexton års ålder tog jag med mig väldigt mycket grejer. Utöver alla husgeråd som släkten försett mig med under flera års födelsedagar följde mycket annat (onödigt) med. Den lilla ettan på 19 kvadrat blev snart full och jag förvarade Vår kokbok på hatthyllan.
Det har blivit ett par flyttar sedan dess, sju stycken för att vara exakt. Tyvärr har jag aldrig lyckats rensa sensationellt mycket inför någon av dessa. Lite, ja, men inte så mycket som jag kanske borde ha gjort. Bättre sent än aldrig kan man kanske tänka nu när rensandet kommit igång på allvar trots att jag och maken inte planerar att flytta på länge.

Hemma i mammas hus i Värmland står mitt rum komplett, nästan som jag lämnade det. Det är sällan jag sover i det ens när jag hälsar på nu för tiden. I rummet står min 105 cm säng fortfarande kvar, men i lillebrors gamla rum står numera storebrors dubbelsäng. Oftast blir det där jag och maken campar när vi hälsar på.
När vi var hemma senast drog jag och syster ner lite grejer från vinden som vi tillsammans med mamma gick igenom. Det mesta sorterades till släng (fråga inte varför vi skickat upp långkalsonger med världens största hål i grenen på vinden). Vi tog inte på oss projektet "rensa hela vinden" utan har bestämt att det måste delas upp; det är så mycket grejer där uppe att man kan bli mörkrädd för mindre. När vi lyckats gå igenom allt vi släpat ner kände jag att jag hade mer att ge. Jag tog en sopsäck och gav mig på lådorna i sekretären i mitt rum. Och samlingen av saker som stuvats in under sängen. När jag var färdig var det helt rensat under sängen och sekretären var nästan tom. Det finns fortfarande mycket att rensa bort. Jag målade även upp planer för ett annat rum.
Syrran blev väldigt peppad när jag berättade om planerna att fixa i ordning vårt gamla lekrum. Det finns ju två barnbarn som säkert kommer ha glädje av rummet, så att det städas ur lite kommer väl till pass. Ett extra plus blir såklart att städningen underlättas med mindre grejer.

Hur mycket av lagret av saker hos dina föräldrar har du en del i?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar