2015-08-17

Det ständiga sakletandet börjar så smått upphöra

Jag har alltid irriterats över att jag väldigt ofta tvingats leta efter saker. Saker verkade få liv och traska iväg för att sedan behöva sökas upp. Tyvärr tog det väldigt lång tid innan jag insåg att det antagligen hade att göra med att jag hade för mycket saker.
Sedan vi började rensa här hemma har jag upplevt att detta problem inte alls uppstår lika ofta längre. Det ä minst sagt frigörande och framförallt tidssparande. Jag försöker bestämma var saker ska höra hemma och upplysa maken om vad jag kommit fram till. Även om min man också är helt överens om att vi ska leva mer minimalistiskt har jag ett lite större ordningskrav än vad han har; jag vill inte att saker ska ligga framme och "drälla". I och med att antalet saker i lådor och skåp sjunker så blir det lättare att plocka undan. Saker som tidigare var hemlösa får möjlighet att höra hemma någonstans. 
Även om det ännu inte är på långa vägar så luftigt i lådorna som det skulle kunna vara är vi på god väg. Det är minst sagt en morot att öppna en låda och den är knappt halvfull.
Vi har faktiskt rensat så pass mycket att vi lyckats göra oss av med hela två förvaringsmöbler: en steghylla samt en sekretär. Det upplever i alla fall jag som ett rejält kliv framåt.

Hur trångt är det i dina lådor/skåp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar