2015-08-04

Reklamminimering och andra minimalistiska anspråk

Jag har avregistrerat mig på praktiskt taget vartenda nyhetsbrev jag tidigare varit uppskriven på. Det är väldigt skönt att inte få en massa mejl som jag ändå inte läser.
I helgen har jag lyckats rensa ut fem par skor, plus att jag har bestämt att ännu ett särskilt par ska bort. Tänkte testa om det kanske går att sälja nåt par av skorna. Jag har tidigare bantat bort 19 par skor. Tycker fortfarande att jag har för många men rensandet går framåt. Jag fattar inte hur jag kan ha så mycket skor! Och ändå äger jag inga riktiga vinterskor. Jag vet ett par jag ska göra mig av med när jag väl införskaffar sådana. Tänkte satsa på vegankängor, och de måste vara svarta.

Jag har gått från vegetarian till vegan. Efter att ha läst en artikel om hönor och äggindustrin känner jag inte längre att jag vill stödja någon form av sådan industri. Övergången har gått hur enkelt som helst. Vi fick en prenumeration på Vego, världens bästa tidning (den enda vi har), i 30-årspresent förra året. Den läser jag pärm till pärm som en bibel. Jag är väldigt imponerad av Mattias Kristiansson, han gör asgoda recept och fotar flera av dem till tidningen. Så himla inspirerande och duktig.

En dag för ett tag sedan insåg jag att jag aldrig kommer ha någon inredningsblogg. Det var på ett sätt tråkigt, men samtidigt skönt. Jag ville ha det för länge sedan, men tyckte aldrig att jag hade något att skriva om. Dessutom fanns ingen plats för nya inredningsdetaljer och dylikt. Det är så mycket köphets vad gäller allting. Jag har tröttnat på allt vad shopping heter. Jag avskyr att gå på stan och att springa i butiker. Jag har aldrig ens tyckt att loppis är särskilt roligt. Det känns väldigt skönt att ha kommit underfund med vad jag gillar och inte.

Min man och jag är överens om att vi vill leva lite enklare, lite mer minimalistiskt. Inte så att vi kommer att äga 100 saker var eller något sådant. Vi gillar vårt hem med gitarrer på väggarna och mer än en gaffel var. Dock har vi insett att vi har lite mer saker än vad vi behöver och bestämde i våras att börja göra oss av med överflödet. Sakta men säkert går det framåt. Jag upplever det alltid som en stor seger när det blir plats i en förvaringslåda eller den rent av blir tom. En förvaringslåda har till och med följt med i ett lass till Erikshjälpen.


Fyra par skor som ska flytta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar