2015-09-19

Borta bra, hemma bäst

Jag älskar att vara hemma. Så länge jag kan minnas har jag föredragit att vara hemma framför att åka iväg. När jag bodde hemma tyckte jag att det var riktig lyx när det inte var någon annan hemma. Med en familj på sex personer där ena föräldern jobbade natt var det sällan detta inträffade. När jag flyttade hemifrån strax innan jag fyllde 17 kändes det otroligt stort att ha en plats som var ens helt egna.
Än idag är mitt hem min borg, och att ha det ordnat och undanplockat har blivit allt viktigare. Jag har kommit fram till att det är något jag strävat efter länge, men inte insett hur jag ska uppnå. Att vi rensat en hel del kanske inte syns så tydligt på ytan, men vetskapen att det där under finns en begynnande ordning av rang känns väldigt rogivande. Stök och prylar i överflöd gör mig stressad. När vi i somras kom hem från vår svemester och jag klev in i vår lägenhet kände jag en otrolig inre lycka. Även om jag alltid älskat att komma hem var det en helt ny känsla. Hemmet kändes så ljust, rent och rofyllt. Känslan var otroligt mäktig. 

Blir du lycklig av att komma hem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar