2015-09-01

Månadens in och ut - augusti

För att hålla lite koll på in- och utflödet tänkte jag i slutet av månaden göra en lista över saker som lämnat hemmet och saker som kommit in. Har sett fenomenet på flera minimalistbloggar, och jag tycker att det är roligt att läsa andras listor. Jag följer därför samma exempel.

Jag har faktiskt en lista på papper över saker som rensats ut sedan jag och maken på allvar började rensa, vilket var i våras. Maken slutade fylla i listan efter första vändan till Erikshjälpen, då vi uppnått utmaningen vi antog med våra vänner om att göra oss av med 100 saker var på 100 dagar. Jag fyller fortfarande i min lista eftersom jag gillar listor.

Jag skulle vilja läsa mer och kommer därför även att redovisa månadens lästa böcker i Månadens in och ut-inlägget.

In:
1 tvättkorg
1 par flip-flops
4 hyllkonsoler
3 matlådor i glas
1 skärbräda i trä
1 par joggingskor
1 decilitermått i rostfritt
1 tvättpåse
1 vattenskål till katt
2 hyllplan
1 köksbord

Ut:
1 lampa
4 lampskärmar
12 dukar
4 par skor
1 tvättkorg
1 par flip-flops
1 äggseparerare
> 10 matlådor i plast
3 böcker
1 griffeltavla med kritor
6 presentpappersrullar
3 örngott
2 t-shirts
1 plåtskylt
1 vas
1 par örhängen
1 träningslinne
3 mönstersaxar
1 smyckeskrin
3 kjolar
1 skinnjacka
4 tarotkortlek
1 skärbräda i plast

Resultat: 17 saker in och 66 saker ut i augusti.

Kommentar:
Har sålt en hel del saker denna månad och dragit in en liten slant på grejer som inte används. Känns mycket bra. Hyllplanen plus konsolerna ska sättas upp på balkongen till katterna, så att de kan roa sig med att smyga på grannen och blicka ut över sina undersåtar.
Skäms nästan för att erkänna att jag varit i Ullared med min syster, systerdotter och mamma. Dagen var dock mest en pina och som ni ser på inlistan inhandlades utöver förbrukningsvaror inte mycket (endast vattenskål, decilitermått och tvättpåse).
Köksbordet hittade vi på Blocket. Vi har länge velat ha ett runt köksbord, men inte hittat något. Vi hade dessutom tänkt sälja det vi har först, innan ett nytt inhandlades. Nu blev det inte riktigt som vi tänkt, men vi fick ett så bra pris på bordet att vi slog till. Vi är jättenöjda med det "nya".
Jag känner mig nöjd med månadens resultat och flera grejer ligger ute till försäljning och väntar på att få nya hem.

Lästa böcker:
  • Gul utanpå av Patrik Lundberg, 2013.
Kommentar:
Det har inte blivit så mycket läsande denna månad, men jag klämde Lundbergs bok på en kväll. Jag gillar hans sätt att skriva, han har ett litet jävlaranamma som är få förunnat. Dessutom verkar han vara en härlig och humoristisk person. Helt klart läsvärd.


 Denna skylt åkte ut. Jag har ändå aldrig fattat vad som menas med vad som står. Helt klart ett gammalt dåligt köp.

Har du gamla pinsamma, konstiga köp att rensa ut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar