2016-07-18

Ekologiskt och djurvänligt i badrummet

Jag läste Den onda badankan och Badskumt förra sommaren och efter det blev jag lite besatt av innehållsförteckningar. Som en annan Kalle Blomqvist finkammade jag etiketterna på flaskor och burkar i badrummet i jakten på tveksamma ingredienser. Jag ägde så gott som inget med ens ett uns bra innehåll. 
Innan har jag noggrant kontrollerat att mina produkter inte är djurtestade. Jag köpte inte produkter från företag som valt att sälja sina produkter i Kina, eftersom där finns ett lagkrav som gör att all kosmetika som säljs måste djurtestas. 

Sedan min "utbildning" i INCI-listor har mycket av produkterna i badrummet här hemma bytts ut. Både jag och maken har gått över till naturliga och ekologiska schampon, och allt eftersom produkter tar slut byts de ut mot ekologiska alternativ. Själv är jag otroligt dålig på att använda ansiktsrengöring. Jag har praktiskt taget aldrig haft någon sådan produkt, utom vid ett tillfälle när jag fick en produktserie i utbyte mot en  makeupkurs. Min man däremot har fått testa flertalet alternativ innan han hittat en han tycker om.

Jag kanske inte skrubbar fejset så flitigt, men istället använder jag handkräm. Jag har alltid haft otroligt dålig nagelkvalitet. Sedan jag envist började smörja in händer och nagelband varje kväll har naglarna blivit väldigt tjusiga. Av denna anledning kändes det otroligt viktigt att hitta en bra handkräm och jag har fastnat för Urtekram. Just nu har jag deras Nordic Birch och den är som sagt bra, men jag tycker den luktar lite starkt. Ska testa den oparfymerade när den jag har är slut.

Jag är utbildad makeupartist, men det är ingenting jag jobbar med för tillfället. Mycket av sminket har lämnats till farligt avfall-bilen eftersom krämprodukterna passerat sina bäst-före-datum för länge sedan.
Vad jag vill ha är en eyeliner, helst vegansk och/eller ekologisk samt i kakform. Alltså en sådan som läggs med blöt pensel. Jag har en vegansk mascara från Beauty Without Cruelty, och jag är väldigt nöjd med den. INCI-listan är såklart inte helt "perfekt", men för mig ligger prio på att det är djurvänligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar