2016-07-17

Rensa & städa

Här på bloggen har det stått stilla ett bra tag. Har haft mycket att göra den senaste tiden, men nu har jag haft lite halvsemester så lite har blivit gjort här hemma.
Idag har jag och maken varit en sväng till Erikshjälpen och lämnat av mer än två stora kassar med grejer som rensats ut. Jag har dessutom sålt en del saker på Tradera. En del av vinsten har skänkts till Göteborgs Katthjälp. En av våra missar kommer därifrån så vi känner en viss tacksamhet gentemot dem eftersom de gjort det möjligt att vår lilla minipanter kunde komma till just oss.
Efter Erikshjälpen gjorde vi även ett besök på Plantagen då jag länge önskat inhandla lite nya gröna växter. Eftersom lillpantern älskar att käka på krukväxterna blev det möjliga utbudet något begränsat, men vi kom till slut hem med fem kattvänliga växter. Jag har ägnat stor del av eftermiddagen åt att flytta runt, plantera om samt besluta om vilka växter som får lämna hemmet för att göra plats åt de nya. Två växter som egentligen är giftiga åkte ut (de var ändå inte så fina). Även en yuccapalm, en gigantisk aloe vera samt en garderobsblomma fick flytta. Den senare har sett ut att vara redo för pension alldeles för länge så det var verkligen dags.
Gröna växter tycker jag är väldigt trevligt. Jag har länge velat ha några växter med rundare blad eftersom nästan alla vi har är mer eller mindre spetsiga. Har läst i feng shui att man gärna ska ha lite växter med runda blad för att mjuka upp atmosfären i ett rum. Vi får se hur det ter sig.

När jag nu haft lite tid över har jag passat på att gå en massa promenader, och senaste veckan har jag grottat ner mig i Obsessive Compulsive Cleaners och How clean is your house?. Som ett resultat av detta har jag haft städnoja och gått loss på än det ena, än det andra. Jag har bland annat:
  • skurat köket
  • skurat under kyl/frys och bakom spisen
  • tvättat köksmattan
  • rengjort köksfläktens filter
  • torkat av alla köksluckor
  • skrubbat hela badrummet
  • tvättat gardinerna i vardagsrummet
  • tvättat sofföverdraget
  • rensat ut en massa saker
  • dammtorkat flertalet av hemmets ytor.
Det känns otroligt skönt att det är så rent här hemma. Det uppmuntrar till mer rensande faktiskt. När jag dammtorkade blev jag även inspirerad att dra ner på antalet prylar som står framme, eftersom det är lättare att städa om det är färre saker.
Häromdagen rensades en massa papper ut. Två hela tidskriftssamlare tömdes och det blev en liten tur till pappersinsamligen.
Utöver pappersrensandet har jag även lyckats tömma två stora förvaringslådor. Efter att vi idag dessutom lämnat de utrensade sakerna till välgörenhet och faktiskt fått ut dem ur hemmet gör att det hela känns ännu bättre.
En produktiv vecka har förflutit med andra ord.
Imorgon ska vi skura kylskåpet och jag ser ärligt talat fram emot det. Det gäller att hålla ångan uppe så länge lusten finns kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar