2016-08-19

Lömsk förvaring

Det finns en förvaringslösning som jag verkligen inte gillar, och det är förvaring under sängen. När jag var liten förvarade jag mängder av prylar och skräp under sängen. Saker under sängen gör det svårstädat och är ett ypperligt sätt att samla dammråttor på. Jag har även läst någonstans att man sover sämre om man förvarar saker under sängen. Om det ligger någon sanning i detta kan man ju spekulera i.
I förra lägenheten (som vi flyttade ifrån för snart fyra år sedan) hade vi två stora förvaringslådor från Ikea under sängen. I dem förvarade vi alla våra dvd-filmer. Vi hade även en sängkappa som dolde vad som fanns under sängen, vilket gjorde att det verkade mer städat. Lådorna gjorde det besvärligt att dammsuga och de var dessutom otympliga att dra fram. Lådorna flyttade ner i förrådet när vi flyttade och nu finns de inte ens kvar längre.
Vårt nuvarande sovrum är stort och vi investerade i en ny säng efter flytten. Man tillbringar så pass mycket tid i sängen att vi tyckte att det var värt att skaffa en bra sådan. Det blev till slut en kontinentalsäng och under den förvarar vi numera ingenting. Dels går nästan inget in under den (förutom dammsugarmunstycket), dels vill vi inte ha något där. Eftersom det är tomt är det enkelt att städa och katterna kan gömma sig därunder om andan faller på.

Vad döljer sig under din säng?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar