2016-10-30

Den svårbantade hobbyn - del 1

Det finns ett område där jag har haft svårare att rensa än samtliga andra områden och kategorier. Detta område är mitt pyssel. Ända sedan jag var liten har jag älskat att pyssla. Nu för tiden innebär pyssel mestadels papperspyssel med klipp och klistra, men jag äger även en symaskin (som kanske inte används så ofta som den möjligtvis borde).
När det kommer till mitt papperspysslande ligger scrapbooking mig varmt om hjärtat. Jag älskar att göra minialbum från scratch, d.v.s. att jag bygger hela albumet: från pärmen till sidorna. Efter att ha sparat alla album jag skapat tog jag för cirka två år sedan steget och gjorde ett till en väninnas första barn. Det blev startskottet för produktionen av så kallade babyalbum. Dessa fungerar som ett "Mitt första fotoalbum", men med interaktiva element som kan plockas ut, öppnas och liknande.
De flesta albumen jag skapat har nu lämnat hemmet, antingen som gåvor eller genom försäljning.

Jag försöker hålla mitt pysselbestånd på en hanterbar nivå, även om det ibland känns som om man skulle vilja ha allt. Om jag köper in nya verktyg som stansar och liknande försöker jag säkerställa att de kan användas till flera olika projekt så att de inte blir liggande i onödan.
Under lång tid var jag medlem i en klubb som innebar att man fick hem ett paket med ett pysselkit varje månad. Mycket av detta blev liggande då färgerna eller projekten oftast inte var i min smak. Jag lämnade klubben för länge sedan och har sedan dess rensat bort en hel del av dessa material och jag försöker vara selektiv vid inköp av nytt material.

Mina mindre stansar.

Jag har även en förvaringslåda där mina papper förvaras stående. Denna används som gräns för hur mycket papper som får finnas i samlingen. Numera använder jag den vita sidan (om sådan finns) av mönstrade papper som jag inte gillar. På detta sätt kommer pappren till användning trots att jag inte tycker om färgen.

Hur stor plats tar din hobby?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar