2016-12-29

Den svårbantade hobbyn - del 2

Eftersom pyssel är en viktig del i mitt liv, samt min största hobby, kräver denna kategori en liten miniserie.
Jag har samlat på mig en hel del pysselmaterial genom åren. Vid förra årets stora rensning tillät jag mig att ge upp gamla projekt som jag tänkt att jag skulle ta mig an. Jag hade bland annat ett tribal fusion-bälte sedan tiden jag dansade magdans. Bältet var ett seriöst projekt som aldrig blev färdigt. Vid rensning bestämde jag mig för att detta ofärdiga projekt aldrig kommer att slutföras och därför inte heller förtjänar att ta upp plats i mitt "pysselförråd".
Även stora mängder tygstuvar som jag sparat för att de "kanske kunde användas till något" åkte ut i rensningen. Jag bantade ner tygerna jag äger till en mindre förvaringslåda. Denna fylls inte på eftersom jag numera sällan syr. Ska jag sy något (som när jag sydde sängkläder till systerdotterns docksäng som julklapp) får jag helt sonika rota i lådan och använda det som finns. Det finns en påse stoppning som är öronmärkt för sängkläder till min gamla dockvagn som står hemma hos min mamma. Mina syskonbarn är lite små för att köra den ännu, men det dröjer nog inte så länge till.
Min tanke är att jag inte ska förvara några tyger alls, utan om andan faller på får jag helt enkelt gå och köpa det som krävs för projektet jag tänkt medan lusten finns.

För några år sedan bestämde jag mig för att jag skulle vilja börja virka. Jag fick en massa garn efter min gammelmoster och skaffade en bok om virkning och stickning på bokrean. Garnet låg i en kasse och tog upp plats i säkert två år innan jag insåg att jag inte kommer börja virka för jag är helt enkelt inte nog intresserad. Garnet rensades ut och nu har jag bara papperspysslet samt symaskinen kvar i kategorin hobbymaterial. Till papperspysslet hör även lite pärlor och berlocker. Av dessa skapar jag charms som jag fäster på bokryggen på mina album. Även materialet till detta är begränsat till en mindre låda så att samlingen inte ska svämma över och ta för mycket plats.


"You can't have everything, where would you put it?"


Detta lilla citat försöker jag ha i åtanke när det kommer till mitt pyssel. För även om jag pysslar ofta så får man någonstans försöka dra en gräns. Man kan helt enkelt inte ha allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar