2018-01-02

Månadens in och ut - December

Jag har som vanligt inte haft stenkoll på in- och utflödet. Kanske har glömt nåt men det är en världslig sak.

In:
1 lightbox
3 trasmattor
1 sällskapsspel
1 duk

Ut:
1 Nespressomaskin
1 stjärnkikare
2 böcker
1 par skor

Resultat: 6 saker in och 5 saker ut i december.

Kommentar:
Lightboxen fick jag i julklapp. Jag har varit sugen på en men inte köpt någon då jag tyckt att det är lite onödigt. I min familj köper vi en julklapp för en bestämd summa och sedan lottar vi vem som får vilken. Detta år blev det så att paketet jag fick innehöll just en lightbox och ett sällskapsspel. Tydligen är det meningen att jag ska ha en lightbox, och jag har redan använt den, bland annat på nyår.
"Handlade" tre trasmattor hos min mormor. Eftersom alla våra mattor är lila passade jag på att kika om det fanns någon lite juligare. Jag hittade tre som både jag och maken tyckte om så de la vi rabarber på och tog med oss hem. Mattorna är vävda av min mormor och trasorna är ju just trasor, d.v.s. återvunnet tyg. Kanske kan tyckas onödigt med julmattor, men för mej påminner de om min mormor och vi tycker det är trevligt med julmys. Dessutom blir byte av mattor ett incitament för att tvätta mattorna man byter.
Nespressomaskinen såldes då den inte används längre. Mjölkskummaren använde vi dock, så det kommer vi införskaffa en ny. Vi tyckte inte att det var någon idé att ha kvar hela maskinen när vi bara använde en sådan liten del av den. Förtjänsten från försäljningen kommer gå till en ny, fristående mjölkskummare.
Stjärnkikaren fick vi i bröllopspresent. Vi har aldrig använt den och istället lånat ut den då vi inte är så intresserade. Dessutom är det sällan stjärnklart i stan. När den återlämnades till oss bestämde vi att det bästa skulle vara att sälja den då den annars bara skulle ta plats.

Lästa böcker:
Har läst fyra eller fem böcker under december, om inte fler. Får göra ett eget inlägg om detta längre fram då jag under 2017 läst 55 böcker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar