2018-01-31

Månadens in och ut - Januari

Har för en gångs skull försökt hålla lite koll på vad som kommit in och vad som försvunnit ut denna månad.

In:
1 lampa
1 måttsats
1 kalender
1 bh
1 mjölkskummare

Ut:
1 ballongvisp (skänktes)
1 skål (skänktes)
2 kylskåpsmagneter (skänktes)
1 kjol (utsliten, slängs)
1 bok (skänktes)
1 måttsats (skänktes)
1 kokbok (skänktes)
2 dagböcker (pappersinsamling)
1 kalender (pappersinsamling)

Resultat: 5 saker in och 11 ut i januari.

Kommentar:
Lampan ska monteras över skrivbordet så att ljuset faller från vänster då jag är högerhänt. För närvarande är ljuset där lite dåligt, vilket inte är bra då det blir lite mörkt.
Måttsatsen som kommit in ersätter den som rensats ut. Den vi hade var i lila plast och eftersom jag tycker plast är svårt att diska byttes den ut mot en måttsats i metall
Jag är fortfarande gammalmodig och använder papperskalender. Jag tycker att jag får bättre översikt när jag kan bläddra vecka för vecka. Inte inte helt zero waste, men eventuella oanvända anteckningsblad sparas och används att klottra inköpslistor på.
För ett tag sedan rensade jag bland plastkorten här hemma och hittade ett gammalt presentkort. Jag trodde inte att det skulle vara giltigt men gick ändå till butiken och bad dem titta om det fanns några pengar laddat på det. Det gjorde det, så jag slog till på en bh i samma modell som jag redan har. Jag letade förra året efter en likadan men hittade ingen så nu fick det bli en eftersom någon redan betalat pengar för presentkortet och jag inte ville att det skulle bli ogiltigt och pengarna försvinna. Bh:n täcktes precis av summan på kortet, vilket kändes optimalt.
Jag sparar aldrig mina dagböcker då jag anser dem vara en förbrukningsvara. Jag har upptäckt att jag har flera anteckningsböcker i lagom storlek, så inköp av ny dagbok är inte aktuellt.
Det har kommit in en ny mjölkskummare. Den används flitigt och både jag och maken är mycket nöjda med köpet. Inget går upp emot riktigt gott kaffe bryggt i mockabryggare och med skummad, varm iKaffe från Oatly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar