2018-05-02

Månadens in och ut - April

Här kommer en sammanställning över vad som kommit in och vad som lämnat hemmet. Har inte räknat min mans rensande och inköp så noga. Han har köp en eller två skjortor samt rensat ut en kasse kläder som skänkts till välgörenhet.
Det har varit lite fullt upp här då källaren i vårt hyreshus översvämmats och därmed en stor del av förråden varav även vårt.

In april:
1 Klean Kanteen mellan
1 mattermos från Klean Kanteen
2 stora förvaringslådor
2 matlådor i glas
2 hyllor (i metall)

Ut april:
1 skål
3 böcker
1 t-shirt
1 stämpelset
1 duk
1 klänning
1 linne
1 paperstack (scrapbookingpapper)
1 ugnsform
1 buddahstaty
1 par trosor
1 jeanskjol
4 dvd-boxar
1 krukväxt
1 fotoram
7 dvd-filmer
3 blomkrukor
2 platta förvaringslådor
1 set (17 st.) scrapbookingpapper
1 dvd-box med 3 filmer
2 ljusmanschetter
1 julprydnad
1 adventsljusstake för levande ljus
1 klösmöbel
1 väggskåp
2 tavelramar
1 vassmatta
1 vägghylla
1 resväska
1 bokhylla
11 flyttkartonger
1 byrå
1 väggvitrinskåp
1 matta

Resultat: 8 saker in och 60 saker ut i april

Kommentar:
Gällande sakerna på in-listan så är kanske den mellanstora Klean Kanteen ett smått onödigt köp, men jag hade ett svagt ögonblick när jag råkade på en i färgen Berry Syrup som är på väg att utgå. Man kan inte vara logisk jämt.
Mattermosen hoppas jag på ska komma till användning dels när vi reser och dels när maken spelar utomhusturneringar i sin favoritsport. Jag är dessutom sugen på att börja göra fler utflykter, så kanske kan den motivera mig att få rumpan ur soffan. (Att jag hittar på att den ska användas.)
Hade rensat en hel del redan innan översvämningen, men i och med att förrådet blev tvunget att tömmas rök även en hel del vattenskadade, lite större prylar. Mer eller mindre frivilligt.
För första gången har vi fått köpa något igen efter att det rensats ut och det var de två stora förvaringslådorna i plast. Eftersom vi inte har haft saker att ha i lådorna har vi tidigare rensat ut flera liknande lådor. Men i och med förrådsöversvämningen tog vi beslutet att köpa in två nya för att kunna ställa saker ovanpå så att de kommer upp från golvet. De få saker som låg i byrån som vattenskadades hamnade i en låda och den andra är tom och fungerar som lastpall.
Eftersom bokhyllan som stod i förrådet fuktskadades av äckelvatten fick den kasseras. Istället införskaffade vi två hyllor i metall som enkelt kan saneras. Även dessa gör att saker som förvaras kommer upp från golvet.
Vårt förråd är nu tämligen välbantat. Det känns bra att översvämningen inte betraktades som någon större katastrof av någon av oss. Dock har vi lärt oss att långtidsförvaring förr eller senare leder till att sakerna blir förstörda och att det därför är bättre att släppa taget och ge vidare så fort som möjligt. Några fler saker från förrådet kommer att ryka under maj månad då de inte hunnit lämna hemmet ännu.
Passade på att rensa bort fyra saker från jullådan när förrådet ändå tömdes. Vi har inte använt adventsljusstaken för de fyra adventsljusen på flera år. Mest för att det känns alldeles för riskabelt med tanke på katterna. Varför vi ens haft ljusmanschetter vet jag inte.
Lyckades sälja lite pysselgrejer i form av scrapbookingpapper. Undviker att köpa in något nytt på detta område då jag har så jag klarar mig ett tag framöver och dessutom inte har haft någon extrem pyssellust den senaste tiden. Känner jag mig själv rätt kommer den nog snart.
Hade två ganska stora, lite platta förvaringslådor i förrådet som jag tidigare hade pyssel i. Jag har inte använt dem på flera år och frågade nu en vän som är konstnär om hon ville ha dem. Det ville hon, så de ska flytta hem till henne inom kort och förhoppningsvis komma till användning där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar