2018-05-31

Månadens in och ut - Maj

Det har hänt en hel del på rensningsfronten även denna månad.

In:
2 par tofflor
2 yukator
14 ballerinastrumpor
1 bakform
1 par jeans
1 klänning
1 pepparkvarn
1 par ballerinaskor
1 håraccessoar
3 par sneakersstrumpor
2 tåspridare (2-pack)

Ut:
1 silverring
2 ryggsäckar
2 mjukisdjur
1 förvaringslåda med fack
1 resväska
1 förvaringskorg
5 galgar
1 kapsylöppnare
1 lampfot
2 tavlor
1 bh
10 par ballerinastrumpor
1 ballerinastrumpa
4 par ankelsockar
1 ankelsocka
1 bag
1 korg/kakfat
1 par skor
1 springform med extra botten
1 matta
1 minialbum
2 par strumpor
1 set scrapbookingpapper
1 kattleksak
1 par ballerinaskor
1 sällskapsspel
1 solfjäder
1 digitalkamera
11 hårklämmor (små)
3 böcker
2 par jeans
1 linne
1 kjol
1 plastkniv (halloween)
1 pepparkvarn
1 förpackning rökelsepinnar


Totalt: 29 saker in och 69 saker ut i maj månad

Kommentar:
Det blev 29 saker in och det har sina orsaker. De flesta av mina strumpor (som hängt med ett bra tag) börjar sjunga på sista versen. Därmed rensas de ut allt eftersom och jag fick införskaffa en hög ersättare. Vi har inte egen tvättmaskin och i regel tvättas en mörk sextiotvätt varannan vecka så antalet strumpor behöver täcka åtminstone två veckor.
Vi var på spa för ett par veckor sedan och fick med oss de tunna kimonoliknande morgonrockarna hem. Vi har båda använt dem så de får stanna.
Den pepparkvarn vi haft var tillverkad i okänd plasttyp. Vi ville därför byta ut den mot en bättre variant och hos min mormor hittade jag en begagnad i trä som vi fick ta över.
Mina ballerinaskor gick sönder och jag införskaffade därför ett par nya eftersom det är en skotyp jag gillar att använda.
Vid ett Värmlandsbesök hittade lillebror sina gamla jeans i garderoben. Jag gillade modellen så jag fick ta över dem. Två andra par fick istället flytta som kompensation. En in två ut.
På utrensningsfronten har 69 saker lämnat hemmet. Den mellanstora resväskan som stått oanvänd sedan maken slutade veckopendla packades med saker och skänktes till Erikshjälpen tillsammans med en hel del annat.
Hittade en stor plastkniv i klädkammaren. En riktig halloweenkniv. Skrattade lite åt den och maken gick med på att det nu var dags att rensa ut den.


Det känns otroligt skönt att rensa, i synnerhet nu till sommaren när det är så varmt. Det känns liksom bra att det blir luftigare och lättare här hemma. Har börjat snegla på bokhyllorna igen. Kanske ryker några fler böcker kommande månad. Har även några saker som vi ska prova att lägga ut till försäljning.


Vad har du rensat i maj?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar