Om Lilla Lagom

Lilla Lagom kom till när Fru Lagom och hennes teoretiska make en dag för några år sedan insåg att de ville leva lite enklare, lite hållbarare och lite mer minimalistiskt.

Efter flera ordentliga rensningar och efter att ha hittat zero waste kände jag, Fru Lagom, att jag ville dela med mig av resan och förhoppningsvis kanske inspirera någon annan till ett lite enklare och hållbarare liv. Målet är att kunna minska ner avfallet som skapas här hemma så mycket som möjligt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och att börja hemma är faktiskt enklare än man kan tro. Jag vill även visa att det är fullt möjligt att leva enligt zero waste-principen i Sverige. I Lilla Lagoms göteborgska hushåll på två vuxna och två katter har vi lyckats åstadkomma en avsevärd minskning, men det finns definitivt mer att göra på sopbantningsfronten. Hemligheten är att vara lagom strikt.

Namnet Lilla Lagom uppkom efter att jag insett att det är så jag vill leva. Lagom. Jag vill känna att det jag har är lagom för mig; jag vill inte ha mer och jag vill inte ha mindre. Att i dagens köphetssamhälle kunna nöja sig med lagom tror jag är ett steg i rätt riktning.

Lagom är helt enkelt bäst.

Hur kan Lilla Lagom hjälpa mig att leva mer enligt zero waste?
Trevligt att du frågar. Lilla Lagom kommer publicera ett (ibland två) inlägg per vecka med tips och vägledning kring hur du kan anamma en mer zero waste-vänlig livsstil inom olika områden. Se dessa tips som inspiration till vad du kan göra för att avfallsminimera ditt liv i lagom takt och efter dina livsförutsättningar. Kort sagt ett steg i att hitta ditt lagom.


Om du önskar komma i kontakt med mig är det möjligt på zerowastesverige [at] gmail [punkt] com.

Besök gärna Lilla Lagom på instagram @zerowastesverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar