Shoppa zero waste i Göteborg

De vanliga mataffärerna erbjuder ju i regel alltid frukt och grönsaker, lösgodis, naturgodis/nötter och ibland även müsli-baser, te och frysta bär i lösvikt. I många matbutiker erbjuds även förpackningsfritt bröd. Nedan följer därför en lista med butiker där du kan hitta ett större utbud av eller mer specifika förpackningsfria produkter i lösvikt i Göteborg.

Fram Ekolivs Haga och Linné
I Frams två butiker erbjuder de massor av varor i lösvikt. Bland annat hittar du bönor, gryn, frön, nötter, linser, grönsaker, popcorn och mycket mer. Här hittar du även förpackningsfria tvålar och schampokakor inslagna i papper. De har även förpackade varor (såklart) och du hittar allt från ekologiskt tvättmedel och tygbindor till ekologisk hudvård och vegansk choklad. Utbudet är stort och allt är ekologiskt.

Bara Bra Mat
Bara Bra Mat har två butiker i Göteborg, en i Olskroken och en i Kungsladugård. Butiken erbjuder även försäljning via nätet. Hos dem hittar du massor av spännande varor i lösvikt. Ett tips är att ta en titt på deras webbplats.

Götheborg Te & Kaffehandel
Ligger inne på Frölunda Torg. Här finns ett stort utbud te och kaffe i lösvikt. Du kan köpa hela kaffebönor eller få dem uppmalda efter önskemål om du inte har egen kvarn.

Tea's
Specialbutik för te, kaffe och choklad på Haga Nygata i Haga.

Stora Saluhallen
Saluhallen på Kungstorget har ett stort utbud med olika butiker som säljer över disk.

Djurens Värld
I Djurens Världs butik på Frölunda Torg erbjuds ett begränsat utbud hundgodis i lösvikt. Det finns även en sort till katt i lösvikt.

I centrum finns flera te- och kaffehandlare där du kan köpa te och kaffe i lösvikt.


Har du förslag på butiker som platsar på listan? Tipsa gärna!

4 kommentarer:

 1. Mynta Eko nära Vågmästareplatsen har ett bra utbud av ekologiskt och lösvikt.

  SvaraRadera
 2. Vet du om någon säljer lösvikt tvättmedel och diskmedel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, dessvärre har jag inte sett till tvätt- och diskmedel i lösvikt ännu.

   Radera